Nech kapra žít

12/13/2017

Nech kapra žít - kampaň proti vánočnímu masakru


Možná si říkáte, proč by měl textilní brand lézt do zelí neziskovkám a jiným organizacím, které vymýšlejí nejrůznější osvětové akce a kampaně. Zkusím to v rychlosti vysvětlit, abychom se dostali k tomu hlavnímu. COLLECTIVE COLLAPSE CLOTHING nikdy nebyl normální brand, od začátku jsme si šli vlastní cestou a naše motivy jdou často až dřeň. Od začátku odvádíme část prostředků na nejrůznější benefiční plnění a kde můžem, tam pomůžem. Postupem času jsme rozjeli další neziskové projekty, takže krom značky se snažíme dělat maximum, co momentálně dovedem.

Řada lidí nás hejtovala, že děláme veganství medvědí službu a že tímhle nikomu nepomůžem. Že na lidi, kteří jsou nasáknutí tendenčním způsobem života musíme jinak, důmyslně a v rukavičkách. Podobrém a inspirací v podobě atraktivního veg jídla. Vlna byla tak výrazná, že jsme si začínali myslet, že naše zvolená cesta nemusí být úplně ta nejvhodnější a soustředili jsme se na práci na jiných projektech. V rámci brandu jsme byli spíš pasivnější a zvolili vstřícnější a laskavěší tón s důrazem na věcné diskuze. A co byste řekli, vedlo to někam? Ukázalo se, že náš asertivní styl dráždil většinou jen umírněné vegany a když jsme použili mírnější tón, nemělo to absolutně žádný dopad. Ukázalo se, že došlo na náš odhad, že žádný druh osvěty a otvírání očí není zbytečný a také že žádná revoluce nanastala poplácáváním se po zádech.

Loňský předvánoční čas ukázal masivní zájem o design "Fuck Your Traditions" ze strany našich fans a spousty dalších lidí, co nemají o nějakém brandu ani ponětí. Několik stovek z vás si měnilo profilovky a úvodní obrázky s naším obrázkem a tak ukazovalo nesouhlas s tím, co se děje kolem v ty tzv. svátky míru. Nějaké šíření jména brandu je teď naprosto druhotné, my jsme pouze popculture nástroj, jak zapůsobit na okolí, nabídnout alternativu v podobě etického způsobu života a tím potenciálně měnit svět.

Budem rádi, když se této jakože kampaně zúčastníte a zapůsobíte na své blízké okolí, tenhle čas k tomu vyloženě svádí a kapři se sotva ubrání sami.

Děkujeme. Lásku a mír

-----------------------

Změň si úvodní fotku nebo profilovku: https://www.dropbox.com/s/sc002g8qcpsi465/uvodkaqqq.jpg?dl=0

Informace o kaprech: http://www.kolektivprozvirata.cz/?p=1608 a http://www.vanocebeznasili.cz/takeaction.php

Informace o odpadu: http://www.czechzerowaste.cz/

Alternativní vánoce bez krutosti http://nomnom.cz/plant-based-foode…/2017/…/ekoeticke-vanoce/

Alternativní vánoční stromek: https://www.ekobonus.cz/

-----------------------

Design: Bythur Art - https://www.instagram.com/bythurart/

Model: Mia Suicide - https://www.facebook.com/MiaSTune/

Foto: PureJoyLab - https://www.instagram.com/purejoylab/ 

Clothes: http://www.collectivecollapse.cz/fuck-your-traditions/

Clothes: http://www.collectivecollapse.cz/kapr-free/









For information about how we protect your personal data please see our Privacy Policy